dimarts, 24 de maig del 2016

CONCURS "FEM MATES" EDICIÓ ANY 2016

Cada any, l'Associació d'Entitats per l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya - FEEMCAT- amb col·laboració amb l'Associació d'Ensenyants de Matemàtiques de les Comarques Gironines-ADEMGI-,  organitzen el concurs Fem Mates.
En una primer fase les escoles participants presenten uns treballs de matemàtiques fets en grup a classe, d'aquí surten alumnes finalistes per la prova provincial. Els alumnes de 6è guanyadors de la nostra escola van ser: Pau Navarro, Laura Recio i Aniol Sala.
Aquests 3 alumnes, més la resta de classificats, van participar a la 2a fase celebrada el passat 30 d'abril a l'Escola Bell-lloch de Girona.
Allà, van fer una prova individual i una de grup amb grups barrejats d'altres centres i cursos (6e, 1 i 2n ESO). A més, els mestres van tenir espais per compartir experiències interessants.
El grup d'en Pau va tenir premi per les proves de grup. I a nivell individual l'Aniol es va classificat a la 3a fase, ja a nivell de Catalunya 
Aquesta fase final de Catalunya es va celebrar el passat dissabte 21 de maig a l'Institut Vicens Vives de Girona. 
A les 9:00 h. varen començar a arribar participants, familiars i mestres de les escoles de tot Catalunya, després de repartir les acreditacions, les samarretes i de fer un bon esmorzar va tenir lloc l'acte de benvinguda i a continuació van fer la prova individual. 
En acabar unes fotografies de grup i a continuació la 1ª prova de grup en el pavelló de l'Institut, la Copa Cangur, els encerts  als problemes es podia seguir en una pantalla gegant: cooperació, enginy i molta concentració entre els alumnes participants.
El dinar en un pati central: paella amb escamarlans i musclos, botifarra amb patates i gelat. Els participants tornaven a estar en condicions per fer la 2ª prova de grup consistent en una gimcana per la ciutat de Girona, les catorze proves que havien de superar posaven a prova l'enginy i els coneixements dels grups.
De tornada es va celebrar un acte de cloenda amb un espectacle de Màgia i Matemàtiques.

Ha estat una  experiència enriquidora per l'Aniol que ha representat a l'escola Vila-romà a la Fase Final de Catalunya de FEM MATES. Esperem que pugui continuar gaudint de les matemàtiques, tant present en totes les vessants de la vida quotidiana.
https://goo.gl/photos/vdNz4nJ6Uhnyv2uM7
 SI CLICLEU A LA FOTO PODEU VEURE TOT EL REPORTATGE FOTOGRÀFIC D'AQUESTA FASE FINAL